Al ple del passat dilluns, a part de la moció d’urgència per a la municipalització del servei de neteja de les dependències municipals, es van aprovar les altres dues mocions defensades per la CUP de Vilanova.
En la primera moció, presentada per l’APMA (Agrupació per la Protecció del Medi ambient), es demanava bàsicament que es deixés d’utilitzar l’herbicida Glifosat pels serveis de jardineria de la ciutat. Aquest potent herbicida sintètic està fabricat per la controvertida multinacional Monsanto, coneguda sobretot per les seves patents relacionades amb productes transgènic. El glifosat, tot i que està permès a la UE, s’han demostrat perjudicial per la salut humana pels seus afectes cancerígens i per produir defectes sobre els naixements. Tot i que el govern municipal va votar en contra del punt que demanava aturar la seva utilització de forma immediata a la ciutat i demanava una moratòria d’un o dos anys, aquest punt també va ser aprovat amb els vots favorables del PSC, ICV i la CUP.
Per altra banda, la CUP va presentar una altra moció on es demanava a l’Estat Espanyol i a la Generalitat el tancament immediat dels CIEs (Centres d’Internament per Estrangers). En aquests centres es priva de llibertat a aquells immigrants sense papers que es troben en situació irregular al nostre país i que suposadament han d’entrar en un procés d’expulsió. Es tracta de centres opacs, on s’hi ha negat l’entrada a ONGs i fins i tot al Síndic de Greuges, i on es priva de llibertat als immigrants per una simple falta administrativa, com és la manca d’un permís de residència. A més, aquests centres han estat l’escenari de diverses denúncies de maltractaments, i fins i tot d’algunes morts com ara la d’un jove guineà fa tot just un any al CIE de la Zona Franca encara sense esclarir. El grup de la CUP va aprofitar aquesta moció per denunciar els darrers desallotjaments d’immigrants a la ciutat de Barcelona. Finalment la moció també es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups excepte el PP, que hi va votar en contra.
En el torn de precs la CUP va instar a que en el procés de revisió del ROM, que tot just s’inicia ara, es permeti a les entitats vilanovines presentar directament les mocions al ple, i que tinguin la capacitat de replicar i de negociar directament amb els grups municipals les modificacions que s’escaiguin durant el torn de debat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada