Apartats

6/11/13

La CUP es nega a augmentar els impostos i taxes només per pagar als bancs

L’augment impositiu que proposa el govern va destinat, no a millorar els serveis i les polítiques públiques, sinó a pagar els 2,6 milions d’euros més que el proper 2014 l’Ajuntament ha de retornar als bancs en concepte de retorn de capital i interessos. 

El ple municipal del proper dilluns 11 de novembre tindrà com a punt central l’aprovació de les Ordenances Fiscals 2014, que fixen els impostos i taxes municipals a la ciutadania. El gran problema de l’Ajuntament és el deute, que esquitxa tota política municipal i debat polític, també el de les Ordenances Fiscals. El 2014 el retorn del capital i els interessos d’aquest deute municipal s’incrementa en 2,6 milions d’euros, sumant ja 10,7 milions d’euros respecte un pressupost municipal total de 65.

En aquest sentit, el govern municipal planteja augmentar taxes i impostos a la ciutadania per fer front a l’increment d’aquest, i no per millorar polítiques públiques, per reforçar serveis a la ciutat o per a un equipament concret. La CUP creu que això és injustificable, que no es responsabilitzar tota la ciutadania d’unes polítiques públiques que ens han dut a aquesta situació d’endeutament. De cap manera podem demanar als ciutadans que facin un esforç impositiu que anirà, directament, sense embuts, a les butxaques de les entitats financeres.

Mentrestant el govern municipal no ha fet res per mirar d’obtenir més ingressos, proposant simplement una pujada impositiva. Tampoc ha intentat renegociar amb els bancs, que és la proposta de la CUP: allargar al màxim els terminis del retorn d’aquest deute que ens ofega. Per això plantegem tot un seguit de mesures de pressió a la banca que desgranarem en el proper ple municipal. Si tothom ha de ficar-hi de la seva part en aquesta situació d’emergència, la banca també.

La CUP ha presentat tres mocions i una pregunta al Ple Muncipal 

La primera moció tracta sobre una proposta anunciada en el darrera Ple d'Estat de la Ciutat, com és la de vianalitzar el tram de l'Av. Francesc Macià comprés entre el Rambla Samà i el Carrer Josep Coroleu. Entenem que és molt important ampliar l'eix comercial de la ciutat més enllà de la Rambla, i que aquesta avinguda permet fer-ho. La pacificació del trànsit és positiva a l'hora de facilitar la mobilitat peatonal, i aquesta mobilitat és molt útil a l'hora de promocionar el comerç. A més, és factible portar-ho a terme, ja que es tracta d'un carrer amb un trànsit força reduït i que permet trobar una fàcil alternativa en els carrers paral·lels.

La segona moció de la CUP demana que tots aquells establiments que fan un ús privatiu de l'espai públic estiguin obligats a oferir els seus serveis a la població. D'aquesta manera es pot acabar amb la manca de lavabos públics a la nostra ciutat. A més, també es pretén que aquells lavabos ja existents, ja sigui en centres cívics, biblioteques o mercats, siguin ben senyalitzats i que s'ofereixi aquest servei a la població.

Finalment, un tema que des de fa uns mesos està treballant la CUP a partir d'una denúncia que ens va fer arribar una ciutadana és el dels talls de subministrament d'aigua a alguna veïns de la ciutat. Entenem que l'aigua és un servei essencial, i que l'Ajuntament no es pot permetre el luxe de tallar el servei a cap ciutadà, tot el contrari, ha de garantir aquest bé essencial i ha de fer tot el possible per facilitar l'accés a qualsevol persona. Les administracions i empreses públiques han d'oferir aquest servei des del punt de vista de garantir el servei, i en cap cas des d'un punt de vista mercantilista.

En el torn de precs i preguntes, la CUP ha entrat una pregunta per conèixer quina va ser l'actuació dels Mossos d'Esquadra durant la darrera jornada de vaga que va convocar tota la comunitat educativa, arran de les queixes rebudes per estudiants de l'Institut Baix a Mar.

En aquests enllaços podeu veure les mocions presentades per la CUP al proper Ple: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada