5/10/12

Millorar la sensibilització ambiental, objectiu d’una de les mocions de la CUP al ple d’octubre

Una de les dues mocions de la CUP al ple de 5 d’octubre té per objectiu impulsar un campanya de sensibilització ciutadana en forma de guia pràctica per tal d'explicar i clarificar les formes òptimes en què els ciutadans poden actuar per minimitzar l'impacte negatiu de la producció domèstica de residus i el consum domèstic d'energia.  

La crisi ha fet passar a un segon terme els efectes negatius que el nostre sistema col•lectiu de vida inflingeix al nostre ecosistema. El model d'economia productivista, que du annexat un model consumista d'usar i llençar, sumat als efectes nocius d'una globalització que es mou sobre el petroli i l'energia, són elements centrals sobre els que se sustenta el model econòmic actual. Paradoxalment, són els mateixos pilars sobre el que sustenta la sostinguda destrucció del nostre entorn natural, és a dir, del nostre medi ambient.  

Lluny de ser prioritàries, les polítiques públiques adreçades a minimitzar, dins del desastre, els efectes contaminants i nocius d'aquest sistema envers el nostre medi ambient s'han vist, al nostre entendre, aparcades per la priorització de polítiques adreçades a combatre la crisi, una altra de les conseqüències del mateix model econòmic.  

Llegir-ho tot

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada