3/4/12

La CUP es reuneix amb un representant dels avis i àvies afectats pel tancament del Casal d'Avis de CatalunyaCaixa

Catalunya Caixa, sorgida de la fusió de Caixa Catalunya, Caixa Manresa i Caixa Tarragona, i reconvertida en banc amb els estalvis de tothom qui es pensava que era una caixa d'estalvis, està ara per ara intervinguda pel Banc d'Espanya, a l'espera de ser recomprada per algú altre, o bé el Santander, o bé la Kutxa. És en el marc d'aquesta situació que es produeix el tancament dels 45 Clubs d'avis Sant Jordi que Caixa Catalunya té arreu del territori català, com el de Vilanova i la Geltrú, a la Rambla Samà.
 
Els avis i àvies que s'han quedat de cop i vo9lta sense casal segueixen sense saber encara qui prén la decisió concreta de fer fora els avis dels seus casals, si la Fundació Pere Tarrés, de l'Opus, encarregada de gestionar els casals, o bé directament l'Obra Social de Catalunya Caixa. La qüestió és que CatalunyaCaixa -o la Fundació Pere Tarrés- no ha tingut cap mirament a l'hora d'expulsar, de males maneres i sense negociació, uns 1.300 avis i àvies que eren socis del Club Sant Jordi, al crit de "busca't la vida, aquí sobreu".
 
Per a la CUP, és evident que fer fora els avis i àvies i voler convertir els casals d'avis en centres cívics respon a una necessitat imperiosa de CatalunyaCaixa per netejar la seva imatge, que és ara per ara la d'una empresa estafadora i en bancarrota.
 
Després de mantenir reunions amb Ajuntament, Obra Social i Fundació, als representants dels avis i àvies no els queda cap esperança de reconduir la situació i ja se'ls ha anunciat que a partir de Setmana Santa perden fins i tot les dues tardes que els havien deixat per jugar a jocs de taula. Fora completament. No els volen tornar a veure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada