17/5/12

El crèdit ICO finalment ens costarà 10 milions d'euros i estarà vinculat a la valoració del deute espanyol

L'Estat va informar ahir a través del Ministeri d'Hisenda quin tipus d'interés cobraran els bancs pel crèdit ICO concedit a l'Ajuntament de Vilanova entre altres, i com es calcularà. Es tracta d'un tipus d'interés del 7% (fins ara es comptava que seria del 5 o 6%) i a més serà variable, lligat a la valoració que els mercats facin del deute espanyol. 

Aquesta notícia arriba just la setmana que la prima de risc del deute espanyol s'ha enfilat per sobre dels 500 punts, és a dir, un 5% que el bo alemany, que és el que es pren com a referència. L'Estat també ha informat l'Ajuntament de quins bancs seran els que es repartiran el crèdit imposat a l'Ajuntament: Bankinter, CAM, Banc Sabadell, Bancaixa, Banesto, BBVA, Santander i Caixa Nova Galicia. Els interessos començaran a pagar-se al juny, per comptes de l'octubre, com s'havia dit, així que enguany per comptes de 300.000 euros d'interessos del crèdit ICO, se'n pagaran 600.000. 

La CUP calcula que els ciutadans de Vilanova pagaran entre 10 i 10,5 milions d'euros d'interessos bancaris a 10 anys en relació a aquesta crèdit ICO imposat a l'Ajuntament per pagar el deute amb proveïdors fins al passat desembre. A aquests interessos cal afegir-hi els propis del deute vilanoví.  Com es recordarà, la CUP no va acceptar el crèdit ICO i fins i tot va abandonar el Ple muncipal on s'aprovava per denunciar la imposició i l'espoli que suposa aquest crèdit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada