25/10/12

Eliminació de la plusvàlua als desnonats i els sobresous astronòmics d´alts càrrecs de l´Ajuntament, les mocions de la CUP al ple de novembre

La CUP de Vilanova i la Geltrú presenta dues mocions al ple del proper dilluns 5 de novembre.  

Eliminem les plusvàlues als denonats 
En la primera la candidatura demana que l’ajuntament deixi de cobrar l’impost de plusvàlues a les famílies que hagin de deixar la seva vivenda habitual per fer una dació en pagament davant la impossibilitat de fer front a la hipoteca. Fins ara, tot i que hi ha una llei estatal que preveu que algunes famílies quedin exemptes d’aquest impost municipal, només s’aplica pels pisos amb un valor cadastral molt baix i amb unes condicions que fan que només es pugui aplicar a les famílies que ja estan en situacions límit. En la mateixa moció també s’insta a que l’estat deixi de comptabilitzar aquesta dació en pagament com un augment de patrimoni en la declaració de l’IRPF i a la Generalitat a que mentre això no passi deixi de cobrar el seu tram del 50% sobre aquest impost.  

Els complements astronòmics dels alts càrrecs municipals 
Per altra banda, la candidatura presenta una altra moció en la que es demana que s’eliminin o es redueixin al màxim les remuneracions que reben alguns treballadors municipals pel fet d'exercir de secretaris en empreses municipals, organismes autònoms, consorcis i altres ens municipals i supramunicipals i que van suposar més de 75.000 euros l’any 2011. Des de la CUP es consideren aquests sobresous totalment injustificables, i encara més en la situació actual, sobretot tenint en compte que aquells treballadors que els reben són els que es troben en els llocs més alts de l’escala salarial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada