6/4/13

20 anys sense Guillem Agulló


La CUP i Arran presentarem al proper ple municipal del 8 d'abril una moció en record seu en la qual es demana atorgar el nom de Guillem Agulló a un carrer del municipi. La moció vol no només recordar el Guillem sinó combatre les idees que el van matar i la impunitat que les envolta.  

Vint anys es compleixen de l'assassinat del Guillem Agulló i Salvador, militant de Maulets que fou agredit per uns feixistes a Montanejos (Alt Millars) i que amb una punyalada posaren fia a la seva vida la matinada de l'11 d'abril de 1993. Els fets no van ser condemnats ni pel Partit Popular, ni tampoc per Unió Valenciana. En 1995 se celebrà el judici, i l'autor de les ganivetades, Pedro Cuevas, a penes va complir quatre dels catorze anys de presó als què estava sentenciat.  La CUP de Vilanova juntament amb Arran presentarem al proper ple municipal d'abril una moció en record seu en la qual es demana atorgar el nom de Guillem Agulló a un carrer del municipi. En cas que no sigui possible posar-lo en nou carrer de la ciutat, retirar de manera immediata el nom del carrer de Duc de la Victòria, que fa referència al General Espartero, autor de frases com “A Barcelona hay que bombardearla al menos una vez cada 50 años” o “Yo no tengo enemigos, los he fusilado a todos” i substituir-lo pel de Guillem Agulló.  

La moció vol no només recordar el Guillem sinó combatre les idees que el van matar i la impunitat que les envolta. I cal que ho fem conscients que la violència neonazi creix, especialment en temps de crisi, gràcies a la impunitat amb què actuen, ja que els jutges i la policia els deixen fer. I que, per això mateix, la millor manera de recordar-lo és de denunciar aquesta impunitat, d'exigir un canvi immediat i de combatre sens treva la ideologia que sustenten els nazis d'avui.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada