29/4/13

Les tres mocions de la CUP al Ple Municipal del mes de Maig

Proposem celebrar Assemblees Municipals Obertes, donem suport als treballadors del mitjans de comunicació públics i apostem pel foment del cooperativisme dins la Fira de Novembre.


 El proper Ple Muncipal del dilluns 6 de maig tractarà tres mocions presentades per la CUP. La primera planteja la celebració d'Assemblees Municipals Obertes a tota la ciutadania per tal de seguir avançat cap a una major participació ciutadana i cap a la democràcia directa. La proposta és la de celebrar la primera AMO durant la primera quinzena d'octubre, i que l'Ajuntament s'encarregui de fer-ne la màxima difusió. Al llarg de la moció es fa una proposta de fuincionament per tal de fer que les Assemblees siguin totalment transparents i que tinguin la utilitat desitjada. Des de la CUP veiem aquesta moció com una de les més importants que la candidatura presentarà durant la legislatura, ja que proposa un veritable canvi pel que fa a la participació ciutadana en la presa de decisions de la ciutat. 


La segona moció és la que demana el suport del Ple cap els treballadors dels mitjans de comunicació públics del nostre país, que darrerament estan veient perillar els seus llocs de treball per culpa de les retallades. Unes retallades que posen en greu perill el manteniment del servei públic de qualitat que, pel nostre parer, és l'objectiu bàsic de mitjans com Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i l'Agència Catalana de Notícies.

Finalment, la tercera moció és la que fa referència a la inclusió d'una fira de cooperatives dins la Fira de Novembre. D'aquesta manera es pot difondre el model cooperativista en un dels esdeveniments comercials més destacats de la nostra ciutat, i es poden presentar alternatives reals, viables i justes, enfront al model econòmic que ens domina. A més de presentar cooperatives ja existents, l'objectiu és que des d'aquesta Fira es donin a conèixer els diversos tipus de cooperatives i s'informi de tot el necessari a qui estigui interessat en crear-ne una de nova.

Llegeix les mocions presentades 

Moció Assemblees Municipals Obertes 
Moció Suport als Treballadors de TV3, ACN i Catalunya Ràdio 
Moció per la Fira de Cooperatives dins la Fira de Novembre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada