28/5/13

La CUP demana la dimissió de Llanos de Luna, la revaloració de les pensions i l'exercici de la sobirania fiscal a Vilanova


El Ple del dilluns 3 de juny també servirà per preguntar per la situació del servei de pediatria als CAP de la nostra ciutat.  

El tarannà antidemocràtic de la delegada del govern és conegut
Amb la voluntat de que el reconeixement al nazisme no quedi impune i per denunciar l’augment dels casos en què la banalització del nazisme és un fet, la CUP presentarà la moció per demanar que l’actual delegada del govern espanyol al Principat sigui destituïda. A més, es vol que Maria de los Llanos de Luna sigui declarada persona non grata a la nostra ciutat. El motiu és evident, i és que aquesta representant de l’estat al país va participar en un acte on es van condecorar antics combatents de la División azul, aquella brigada que va donar suport a l’exèrcit nazi durant la segona guerra mundial. El fet de retre homenatge a feixistes és escandalós, però encara ho és més que això no impliqui la destitució immediata i l’obertura d’un procés judicial, tal i com passaria en qualsevol altre estat europeu. Però encara és més greu que des del govern central es justifiqui i se li vulgui treure transcendència. Per tot això, per evitar que el feixisme pugui estar present i reconegut a la nostra societat, per denunciar la creixent banalització del nazisme i per fer públic el rebuig de la ciutadania de la ciutat cap a aquesta persona, des de la CUP de Vilanova demanem que sigui declarada persona non grata i que abandoni el càrrec que ocupa immediatament. Un càrrec que esperem, ben aviat, ja no existeixi.

La segona moció que entra en el proper Ple és la que demana que es porti a terme la revaloració de les pensions per aquets 2013, i que per tant s’actualitzin les pensions en funció de l’IPC real, que és del 2,9%, i no pas de l’1% tal i com estava previst. D’aquesta manera els pensionistes haurien de cobrar un 1,9% més del que fan. Aquesta mesura, dins el seguit d’accions que es porten a terme des de diverses administracions només implica que augmenti el nivell de pobresa dels pensionistes, que de per sí ja són un dels sectors socials més castigats, amb més d’u 77% d’aquests que no arriba ni a la condició de mileurista. Per tot això, la CUP demana que l’Ajuntament reclami al govern central l’actualització de les pensions, així com que doni facilitats als ciutadans que vulguin reclamar-lo i, a més, que doni suport a totes les campanyes que s’estan portant a terme per aconseguir fer justícia i evitar que com sempre els més dèbils siguin els encarregats de pagar la crisi que els més poderosos han provocat.

Finalment, la última moció presentada per la candidatura de l’esquerra independentista demana que l’Ajuntament de Vilanova exerceixi la sobirania fiscal i pagui els seus impostos a l’Agència Tributària Catalana, sumant-se a la campanya Catalunya Diu Prou. D’aquesta manera es pot denunciar de forma efectiva l’espoli fiscal que pateixen els ciutadans i les administracions nacionals per part de l’Estat Espanyol. A part de que l’Ajuntament faci efectius aquests pagaments a l’Agència Tributària Catalana, també es pretén que s’informi i es donin les facilitats a tots els ciutadans que així ho vulguin fer, a més de estendre-ho als municipis pertanyents a l’AMI per tal de consensuar accions conjuntes que donin més força a l’objectiu de la moció.

En aquest Ple, la CUP també realitzarà una pregunta oral sobre la situació del servei de pediatria als Centres d’Atenció Primària de la Nostra ciutat, després de la denúncia de molts ciutadans per la reducció d’aquest servei en dos centres de la ciutat.

Moció dimissió delegada del govern i persona non grata
Moció revaloració pensions
Moció sobirania fiscal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada