23/7/13

Moció per l'alimentació bàsica, digna i equilibrada per tots els habitants de la ciutat

En l'últim Ple d'aquest curs polític també proposem la celebració de jornades de treball popular i recuperem la moció sobre l'obligatorietat del casc per ciclistes urbans.

La situació econòmica ha provocat que moltes famílies estiguin vivint una situació d'emergència en molts aspectes, i és un fet que la nostra societat no es pot permetre. El fet que hi hagi veïns de la vila que passin gana ha de fer-n
os obrir els ulls i centrar tots els esforços en garantir una alimentació digna i equilibrada. La versió oficial és que s'atén a tothom qui ho necessita, però un cop comprovat el tipus d'atenció prestada creiem que cal replantejar el funcionament del banc d'aliments, del menjador social i de totes les polítiques destinades a assegurar aquesta necessitat bàsica. En molts casos l'atenció pel que fa a quantitat ja és absolutament insuficient, i si parlem de qualitat i varietat ens hauríem de posar les mans al cap. No pot passar ni un dia més en què a la nostra ciutat tinguem veïns passant gana. Hem d'actuar ja!

En segon lloc, per tal de recuperar valors com la solidaritat, el sentit de comunitat i de poble i el de cooperació, que el sistema capitalista tracta d'eliminar, la CUP aposta per la celebració de jornades de treball popular. Unes jornades que, seguint alguns exemples exitosos en d'altres municipis, han de servir per actuar en múltiples temes, espais, racons i polítiques que, més enllà de la tasca dels treballadors públics, necessiten de la implicació popular i de l’empenta de la ciutadania. Des de la CUP creiem que aquestes jornades populars són positives per fomentar la consciència col·lectiva de comunitat entre els vilanovins i vilanovines, estimar i cuidar millor la ciutat, així com útils per fer-hi actuacions necessàries i/o urgents. No és en cap cas treball gratuït, és voluntarisme popular per a la conservació, millora i transformació de la ciutat. En definitiva, fer-nos una mica més protagonistes del nostre dia a dia ciutadà, del nostre futur com a comunitat.

Finalment, recuperem una moció que vam retirar en el passat Ple per poder entrar d'urgència la que feia referència als treballadors de la piscina municipal. Es tracta de la moció que reclama que no es faci obligatori l'ús del casc pels ciclistes urbans, ja que aquest fet pot fer disminuir l'ús de la bicicleta entre els habitants i augmentar l'ús de transports contaminants.
  
Aquí teniu les tres mocions presentades:

Moció per l'alimentació digna
Moció jornades de treball popular
Moció ciclistes urbans

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada