4/2/14

Can Vies rep el suport d’un Ple de Vilanova que rebutja la injustificada actuació policial de la setmana passada

El Ple també es solidaritza amb les sis detingudes i rebutja totes les mesures d’excepcionalitat que se’ls ha imposat 


La gravetat dels fets succeïts la setmana passada al Centre Social Can Vies de Sants, va obligar a la CUP a presentar una moció d’urgència al Ple Municipal del mes de febrer. Aquesta moció és una denúncia a l’actuació policial, que per ordres d’una jutjessa va portar a terme un operatiu del tot desproporcionat i injustificat, i ha estat aporvada per tots els grups del consistori amb l’excepció del PP. 


Tot aquest operatiu va començar amb la detenció de sis companyes antifeixistes, acusades d’agressions a grups feixistes durant el 12 d’octubre del 2013, i va seguir amb un escorcoll al Centre Social Can Vies. Un escorcoll que potser es podria qualificar com un intent de desallotjament amagat, i que només té com a objectiu el de criminalitzar col•lectius i desprestigiar un centre social molt arrelat al barri de Sants i molt apreciat pels seus veïns.

Totes aquestes actuacions contrasten amb les accions que es porten a terme contra grups d’extrema dreta que, per exemple, el mateix 12 d’octubre fèien apologia del terrorisme i pronunciàven discursos d’enaltiment al feixisme i a la violència a la ciutat de Barcelona. Aquestes actuacions, i la impunitat amb la que es porten a terme ens fan veure amb molta preocupació el veritable funcionament del poder judicial. 

El Ple també va donar el seu soport a les sis detingudes durant aquest operatiu, cinc de les quals ja són al carrer amb llibertat amb càrrecs, mentre que el company Fèlix segueix en presó preventiva a l’espea del judici. El fet que les cinc detingudes siguin al carrer no vol dir que no pateixin mesures d’excepcionalitat. El company Karim de Vilanova no va poder assistir al Ple Municipal per seguir els transcurs d’aquest ja que sobre ell pesa una negació del dret a reunió pública. Els fets de la setmana passada i tot el que ha vingut a continuació no fan més que evidenciar que encara vivim en un estat d’excepció.  

Llibertat Karim, llibertat antifeixistes! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada