28/3/12

Crèdit ICO i Pla de Viabilitat: "Roben al poble per donar-ho als bancs"

L'Estat es farà càrrec del pagament del deute a proveïdors a través d'un crèdit forços als ajuntaments que, en el cas de Vilanova, força a pagar 9 milions d'euros exclusivament en interessos bancaris.

Els regidors de la CUP Marc Font i Quim Arrufat van protagonitzar ahir dimarts una roda de premsa en què van voler deixar clar que la imposició de la línia de crèdit ICO als ajuntaments per part de l'Estat Espanyol és un espoli directe als ciutadans. En xifres rodones, el crèdit que l'Estat obliga a l'Ajuntament de Vilanova a acceptar suposarà la donació, és a dir el robatori, de 9 milions d'euros dels diners comuns dels vilanovins i vilanovines.

L'Estat va requerir tots els ajuntaments que li entreguessin les factures de proveïrdor no pagades a data 31 de desembre de 2011. Un cop a les seves mans, l'Estat obliga els ajuntaments que no tenen alternativa, com el de Vilanova i la Geltrú, a acceptar un crèdit pel valor total d'aquestes factures, que en el cas de Vilanova i la Geltrú pugen a 24,9 milions d'euros. Segons s'especula, el crèdit obligatori -gestionat pels bancs- tindrà un interés del 5% a tornar en 10 anys, fet que suposa, en xifres rodones, que l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú haurà d'abonar 9 milions d'euros en concepte d'interessos bancaris. A canvi, a més, l'Ajuntament està obligat a aprovar per Ple un pla d'ajustos, retallades i auments d'impostos del 2012 al 2022. Cas que no l'aprovi, o cas que el Ministerio no aprovi el pla que presenti l'Ajuntament, l'Estat procedirà a retirar el 50% de la seva aportació anual a la hisenda municipal, és a dir, uns 6,5 milions d'euros, retirada que suposaria la pràctica fallida de la institució.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada