26/3/12

La CUP presenta una moció per recuperar i gestionar els aliments en bon estat que els supermercats llencen als contenidors


Al ple del proper divendres 30 de març la CUP presenta una moció que té per objectiu recuperar i gestionar els aliments en bon estat que els supermercats llencen als contenidors. Degut a la crisi econòmica actualment el nombre de gent malauradament que ha d'arribar a aquest extrem ha anat creixent, generant-se problemàtiques importants que cal abordar des de l'Ajuntament.     

En la moció es demana que l'Ajuntament demani als responsables dels supermercats i hipermercats de la ciutat que donin els aliments descartats per a la venda - i aptes per al consum- als Serveis Socials, en comptes de llençar-los als contenidors d'escombraries. Aconseguit això, cal que la regidoria de Serveis Socials habiliti un servei de recollida diària als supermercats de la ciutat per fer arribar els productes sobrants al Programa d'Aliments per la Solidaritat, des d'on es distribuiran a les famílies designades per la regidoria segons els barems consensuats amb la Creu Roja i Càrites. En el cas que la Creu Roja o Càrites no disposin d'espai suficient per a emmagatzemar i/o distribuir els aliments recollits dels supermercats, que l'Ajuntament faciliti un espai amb aquesta finalitat.    

Aquest servei necessita donar-se a conèixer. En aquest sentit la moció demana que la regidoria de Serveis Socials endegui una campanya informativa a través dels agents cívics destinada a les persones que habitualment recullen menjar dels contenidors dels supermercats de la ciutat. L'objectiu serà que els agents donin a conéixer els punts on els ciutadans poden accedir al servei municipal d'aliments, a més, d'informar-los de tots els serveis públics als que poden accedir.

Consulta la moció AQUÍ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada