3/7/12

La CUP s´oposa a la privatització d´Aigües i Aparcaments


Malgrat que el Ple municipal d'aquest dilluns 2 de juliol ha deixat sobre la taula la creació de les comissions pertinents, la CUP vol fer pública la seva oposició a vendre's les empreses municipals d'aigües i aparcaments. Malgrat tot, i davant la situació deficitària de la tresoreria de l'Ajuntament, que segons el govern necessitarà un ingrés de líquid quantiós abans del mes d'octubre per no entrar en pràctica suspensió de pagaments, la CUP a través de la seva Assemblea Popular, va acordar un ventall de propostes alternatives que ha fet arribar al govern municipal.

Per a la CUP, privatitzar La Companyia Municipal d'Aigües de Vilanova suposarà un encariment exagerat del preu de l'aigua, actualment força més econòmic que a l'àrea metropolitana, un deteriorament de l'actual xarxa d'abastament d'aigua, un empitjorament de les condicions laborals dels seus treballadors i, per l'experiència escoltada d'altres ajuntaments amb l'aigua privatitzada, una font de maldecaps i despeses extres no previstes per a l'Ajuntament.

Per la seva banda, la CUP s'oposa a què les zones blaves, part indestriable fins el moment de la companyia pública que gestiona els aparcaments soterrats, VNG Aparcaments, passi a mans privades, el que significaria que una empresa privada, probablement una empresa propietat dels bancs, es lucraria amb les tarifes de la zona blava, és a dir, les tarifes que s'apliquen sobre el carrer públic.

Per tot això, la CUP es va mostrar contrària a la creació de les comissions específiques que el Ple d'aquest dilluns havia d'aprovar per tractar el tema de les privatitzacions. Per la seva banda, la CUP s'ha reunit també amb membres del comitè d'empresa d'Aigües i d'Aparcaments, els quals mostren gran nerviosisme per la creació d'aquestes comissions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada