4/7/12

Els grups municipals podran seguir les negociacions amb els treballadors municipals, gràcies a la CUP

La CUP va dur al passat ple municipal de 2 de juliol la proposta d'obrir les negociaicons entre govern i treballadors municipals a l'observació de la resta de grups municipals. La proposta busca obrir aquestes negociacions a la màxima transparència i evitar que els acords i els descacords que es produeixen a la mesa de negociació hagi de ser sempre relatat en tercera persona als grups de l'oposició, amb versions discrepants entre treballadors i govern. 

Per a la CUP és una mesura imprescindible en un moment de crisi i de retallades on les negociacions amb els treballadors són constants tant al consistori municipals com a les empreses públiques municipals i als organismes autònoms. Malgrat l'oposició inicial del govern, la proposta va tirar edavant finalment amb el compromís de tots els grups de buscar una fórmula de seguiment de les negociacions que tampoc no perjudiqui la capacitat del govern de negociar. 

Per altra banda, la segona proposta que contenia la mateixa moció de la CUP va quedar sobre la taula, a petició del govern, que discrepava radicalment de la informació sobre la qual la CUP basava la proposta. Es tracta dels càrrecs directius nomenats pel nou govern des del mes de setembre, que a parer de la CUP s'han nomenat de forma errònea, saltant-se la taula de puntuacions que fixa els salaris dels treballadors municipals en funció de diferents criteris. Aquesta taula va ser pactada el 2002 amb els treballadors i serveix per fixar els sous segons un catàleg comú, que a parer de la CUP el govern s'ha saltat per tal d'augmentar sous de càrrecs directius entre 2.000 i 10.000 euros l’any. La proposta de la CUP demana la derogació i redacció de bell nou d'aquests decrets d'alcaldia, però per petició del govern el punt es va quedar sobre la taula per tal de discutir-lo en comissió informativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada