13/9/12

El finançament dels menjadors escolars, al ple de setembre

 La CUP presenta dues mocions al ple del proper dilluns 17 de setembre, la primera de les quals se centra en la problemàtica entorn el finançament dels menjadors escolars.  

Els menjadors de les escoles de Vilanova fan un servei essencial per aquells pares o tutors que no tenen la possibilitat de fer-se càrrec de la canalla a l’hora de dinar. A més, també fan un servei social per a les famílies més necessitades que tenen aquest servei becat per la Generalitat de Catalunya a través del Consell Comarcal del Garraf.  

Durant els darrers mesos les transferències que fa la Generalitat de Catalunya al Consell Comarcal del Garraf, per tal que aquest pagui a les AMPES de les escoles, s’estan endarrerint considerablement. El fet que el CC del Garraf tingui poca capacitat financera està provocant que aquests diners arribin amb mesos de d’endarreriment a les escoles i que per tant siguin les AMPES o les empreses de càtering les que estiguin suportant aquesta demora.  

Aquest fet és molt més problemàtic quan són les AMPES les que gestionen directament els menjadors i que per tant són aquestes les que han d’assumir directament el cost dels aliments i els sous de cuiners i monitors. Unes AMPES que no tenen capacitat d’endeutament i a les que s’han arribat a deure fins a cinc mesos de les beques dels menjadors. Aquesta situació ha arribat a portar a alguna de les AMPES de la ciutat a plantejar-se deixar de prestar aquest servei per la incapacitat de finançar-lo.  

És per això que la CUP demana que es reconegui la importancia d’ aquest servei, que el ple municipal exigeixi al govern de la Generalitat de Catalunya que es posi al dia en els pagaments de les beques dels menjadors escolars al Consell Comarcal del Garraf i que els pagaments es facin en els terminis establerts i que, mentre això no es compleixi, que sigui  l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú qui es faci càrrec dels endarreriments en el pagament de les beques, com a mínim en aquelles escoles on són les AMPES les que gestionen directament tot el servei de menjador, per tal que les AMPES cobrin dins del termini establert i assegurar la continuïtat del servei de menjador a les escoles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada