4/10/12

La CUP aplaudeix i dona ple suport a la iniciativa d’una llarga llista d’entitats per “recuperar La Sala”

Les dificultats amb que actualment es troba el panorama municipal pel que fa a cultura i oci juvenil són més que evidents, amb la pèrdua d’espais com l’Envelat o La Vela, la reducció de convenis amb les entitats i els pressupostos per a cultura i joventut. Per això cal, dins el dèficit estructural, que s’articulin alternatives i se sumin esforços per capgirar la situació o almenys per suavitzar-la.   

Des de la CUP sempre hem defensat l'associacionisme cultural vilanoví com a motor de vida social i cultural a la ciutat, com un element imprescindible per forjar vilanovins crítics, lliures i actius. No hem de permetre que la crisi esgoti els projecte col•lectius que representen les associacions de la ciutat. Col·lectivament, som el que som gràcies a desenes d'associacions que han donat sentit a l'espai públic vilanoví: coordinadores d'entitats, programacions coordinades, fons comuns, inclusió de més entitats al circuit existent, etc.  

Des d’aquest punt de vista doncs, la CUP veu amb molt bons ulls aquesta iniciativa que proposen les entitats. Pel que fa a l’espai proposat, La Sala, el programa polític de la candidatura ja contemplava replantejar-ne els usos actuals, així com apostava decididament per la creació d’un espai d’entitats, amb capacitat per a realitzar-hi diverses activitats, al centre de la ciutat, que complementés els actuals espais d’entitats de Sant Pau i el TOC, procurant que sigui un centre d’activitats diàries i amb vida pròpia, i que fos gestionat per les mateixes entitats. En aquest sentit, ens alegra profundament la iniciativa d’aquest seguit d’entitats juvenils i culturals i, per tant, comptarà amb tot el nostre ple suport.   

La CUP suggereix que l’actual activitat de La Sala es traslladi a altres edificis emblemàtics de la ciutat, com podria ser el Castell de La Geltrú.  

Cal recordar també que una de les demandes històriques dels joves i entitats culturals ha estat una espai polivalent per a la cultura i l’oci, així com un casal de joves autogestionat, tal i com ho reflecteix el Pla Local de Joventut, la majoria de demandes del qual no s’ha complert ni escoltat. La CUP és partidària de potenciar els espais d'autogestió i autoorganització del jovent vilanoví com a instruments democràtics i assemblearis de participació política i social.  

La CUP, per tant, s’ofereix per ajudar i donar tot el suport polític necessari a aquesta inicitiva ciutadana a l’hora que restem a l’espera dels passos que puguin fer les diferents entitats per assolir l’objectiu, així com de la reacció del govern municipal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada