5/10/12

La CUP proposa al ple declarar Vilanova territori català lliure i sobirà

La CUP demanarà al ple del proper dilluns dia 8 d’octubre que Vilanova i la Geltrú es proclami moralment territori català lliure i sobirà, en la línia que ja ho han fet diversos municipis del Principat i altres capitals de comarca com Vilafranca, Tortosa o Vic. 

La moció proposa altres acords i objectius, com instar al proper President de la Generalitat i el Parlament de Catalunya que iniciïn en el termini més breu possible, i en tot cas abans del dia 11 de setembre del 2014, el procés de declaració de sobirania nacional catalana i convoquin, els referèndums i comicis necessaris per preparar de manera convenient la transició cap al nou estat català.  

La moció insisteix també en la necessitat d’estendre i difondre aquesta moció a la resta de territoris integrants de la Nació Catalana a fi de preservar-ne la seva unitat i identitat com a poble. En aquest sentit, reclama un compromís de treball per tal que la independència del que avui és la Comunitat Autònoma de Catalunya no signifiqui, en cap cas, la renúncia de la nació sencera, sinó que el nou Estat català tindrà entre els seus objectius assolir la reunificació política dels Països Catalans.  

Juan Carlos de Borbón persona non grata 

A part de les seves pròpies mocions, la CUP també signa la moció que presenta l’associació Garraf per la República que demana declarar Juan Carlos de Borbón persona non grata a Vilanova i la Geltrú.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada