27/11/12

Volem un referèndum ja, tenim pressa

La Candidatura d’Unitat Popular de Vilanova i la Geltrú presenta tres mocions al ple municipal del proper dilluns 3 de desembre. Una de les quals gira entorn l'exercici immediat del dret a l'autodeterminació. 

El recent procés electoral, convocat de forma anticipada després de la mobilització massiva d'una part important de la societat catalana el passat 11 de Setembre, ha estat viscut i entès per totes les forces polítiques que hi han concocrregut com un procés electoral plebiscitari. Dels seus resultats se n'ha d'extreure doncs la postura majoritària de la soceitat catalana entorn de la necessitat o no de convocar un referèndum d'autodeterminació que plantegi la continuïtat o no de Catalunya dins de l'Estat Espanyol.  

Vistos els resultats, doncs, i d'acord amb els posicionaments programàtics públics dels partits que hi han concorregut i obtingut representació, 87 diputats estarien a favor de la convocatòria i 48 hi estarien en contra. Des de la CUP entenem clau, de nou, la pressió d'ajuntaments i societat civil perquè el caràcter plebiscitari d'aquestes elecciones no quedi arraconat per visions interessades.  

A nivell municipal, a Vilanova els vots a les opcions defensores del referèndum d'autodeterminació sumen un total de 18.904 favorables a fer una consulta democràtica, front als 11.135 vots que s'oposen a l'exercici d'aquest dret. Ës per això que la CUP a través d’aquesta moció vol quer l’Ajuntament vilanoví insti al Parlament de Catalunya a preparar la convocatòria d'una consulta democràtica vinculant sobre la independència de Catalunya en el transcurs dels propers dos anys, i mostrar alhora el suport del nostre Ajuntament a l'esmentada convocatòria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada