23/1/13

La CUP trasllada una proposta al govern per connectar en bicicleta el centre amb la façana marítima

El passat maig de 2012 la CUP ja va presentar una moció -que va ser aprovada per unanimitat- sobre la matèria, però que no s'ha complert. L'obertura d'un període de subvencions de la Diputació en matèria de mobilitat sostenible, ha fet que la CUP reactivi un tema que entén prioritari i que el govern havia aparcat.  

La bicicleta és un mitjà de transport no contaminant cada cop més utitlitzat pels vilanovins i vilanovines. Tot i que el seu ús és creixent, creiem que l’Ajuntament no destina prou esforços ni planteja les mesures i infraestructures suficients per continuar fomentant-lo.  

Un aspecte estratègic pel que fa l’ús de la bicicleta a la ciutat és la connexió de la xarxa de carrils bici entre les zones de més població i les més freqüentades pels vilanovins/es, ja sigui per motius comercials, laborals, d’oci, etc. Malgrat el nombre molt reduït de carrils bici amb què compta la ciutat, aquesta està mínimament ben connectada en l’eix est-oest mitjançant grans eixos viaris formats per la Ronda Ibèrica, la Rambla Tomàs Ventosa o el Passeig Marítim/ Passeig de Ribes Roges. És en l’eix nord-sud (o mar-muntanya) en el qual la ciutat té un dèficit més important (veure mapa), ja que els carrils existents són inconnexes i els ciclistes solen utilitzar la Rambla Principal o d’altres vies amb els perills i molèsties que això comporta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada