9/10/14

Vilanova adaptarà el reglament de participació a la nova Llei de Consultes

En el Ple Municipal es va debatre l'adequació del Reglament de Participació a la nova Llei de Consultes i la defensa del model d'immersió lingüística 

La CUP de Vilanova arribava al Ple Municipal amb 3 mocions, però unes converses durant les hores prèvies van fer retirar una de les que es presentaven. La moció retirada és la que demanava que l'Ajuntament iniciés una campanya informativa per la població estrangera resident a la ciutat on se'ls expliqués quins passos havien de seguir per poder exercir el seu dret a vot a la consulta del 9N. Finalment, però, es va acordar no portar-la al Ple, i començar a posar-la en marxa el més ràpid possible.  

Les altres dues mocions presentades van rebre el suport de la pràctica majoria dels regidors i regidores del Ple. En primer lloc el Reglament de Participació, s'adaptés immediatament a tot allò que contempla la nova Llei de Consultes aprovada al Parlament pel que fa a matèria municipal. Una moció que es va aprovar per unanimitat. 
va proposar que el ROM, on es troba el

A més, la CUP va tornar a portar al Ple el conflicte per la defensa de la immersió lingüística, ja que el nou curs ha començat amb canvis a l'escola Sant Bonaventura. El canvi del projecte educatiu del centre s'adequa, casualment, a la sentència que obliga a eliminar el model d'immersió lingüística i imposa unes quotes de classes segons idiomes. Entenem la posada en marxa d'aquest nou projecte com un acatament dissimulat de la sentència, i per tant, com una derrota del model educatiu que tant èxit ha portat pel que fa a resultats educatius com en cohesió social al nostre país. A més, es va demanar a la regidora d'educació, Ariadna Llorens, que es retractés de les declaracions fetes valorant positivament aquest nou model que s'implanta a un centre de la ciutat, però no va acceptar retirar les paraules. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada