26/1/15

La CUP encara les eleccions amb un projecte obert i de ruptura social

La Candidatura d’Unitat Popular presenta una llista electoral que reforça aliances amb les lluites socials de la ciutat

La CUP de Vilanova ha donat aquest cap de setmana el tret de sortida a les Eleccions municipals del maig amb l’organització d’unes jornades d’elaboració del programa polític. L’Ateneu vilanoví ha acollit aquest dissabte i diumenge la vuitantena de persones que ha participat als debats centrats en els eixos clau que treballa la formació al municipi: drets socials, activació econòmica, aprofundiment democràtic, territori i medi ambient, gènere, cultura i llengua. Les propostes recollides als debats serviran per redactar les prioritats de la Candidatura els propers quatre anys. El full de ruta de la CUP a nivell nacional també s’ha tractat, dissabte, en una assemblea oberta al local dels Bordegassos, sota el lema “Per la ruptura”, amb la vista posada a les Eleccions al Parlament de Catalunya, el proper 27 de setembre.

Diumenge al migdia, la CUP va presentar públicament els i les deu primeres membres de la llista electoral en un acte al Castell de la Geltrú. La setmana passada, la llista va ser aprovada per una assemblea oberta que ha donat el mandat de comptar amb candidats i candidates compromesos amb el projecte de l’esquerra independentista que clarament aposti per la defensa dels drets socials i les classes populars de la ciutat.

“No presentem una llista de partit, sinó farcida de lluites i de compromís”. Amb aquestes paraules, Josep Maria Domènech, número u de la candidatura, resumia el camí a traçar. Tal i com expressava Tania Reyes, tercera candidata de la llista, “cal que la gent entri a l’Ajuntament i que l’Ajuntament baixi al carrer”, és a dir, obrir les institucions per tal de capgirar l’ordre de necessitats. Posar l’Ajuntament al servei dels moviments socials i de les lluites que volen transformar la ciutat a fi de canviar l’ordre establert de prioritats: primer, les persones. Raimon Ràfols, actual regidor i número, va recordar les petites victòries assolides, des de l’oposició, a través de la feina institucional des que la CUP va entrar el 2007 i va recalvar que “l’Ajuntament s’ha limitat a administrar la ciutat. Ara cal viure-la i lluitar-la.”

Entre els missatges dels tres candidats que encapçalen la llista, un dels més destacats va ser la voluntat de reforçar el paper de la CUP al carrer, colze a colze amb els col·lectius organitzats que batallen contra les imposicions del capital i les retallades, de drets i de serveis públics. Per aquest motiu, la candidatura ha bastit una llista oberta i que supera els límits de partit, per oferir a Vilanova i la Geltrú un projecte arrelat a la ciutat, plural i que, amb el títol de “Governem-nos”, posa èmfasi en la necessitat de capgirar l’ordre de prioritats de l’Ajuntament.

La llista és la següent:
1. Josep M. Domènech
2. Raimon Ràfols
3. Tània Reyes
4. Josep Asensio
5. Berta Belaskoain
6. Jaume Marsé
7. Montse Maronda
8. Guillem Bau
9. Francesc Martín
10. Helga Rovira

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada