9/7/12

La Diputació explica als propietaris forestals dels terrenys cremats que no hi ha diners

El passat dijous 4 de juliol es va celebrar una reunió organitzada per Generalitat, Diputació i els ajuntaments de Castellet i Vilanova amb els propietaris de les finques forestals que es van calcinar en l'incendi dels passats 12 i 13 de juny al voltant de la Talaia. 

En aquesta reunió es va explicar la xifra total d'hectàrees cremades (636ha) i es van exposar els mecanismes per als primers passos a fer a partir de la tardor i hivern, ja que a l'estiu està prohibit i desaconsellat fer cap treball al bosc. Es tracta d'extreure la fusta vàlida per a la venda en una primera fase, i en una segona desbrossar la resta. Els tècnics de la Diputació van exposar que, venuda la fusta vàlida, tot el procés ronda unes despeses d'uns 650 euros per hectàrea. La major part de propietaris -totes les finques calcinades són privades- són petits propietaris, però més d'un 80% de les hectàrees cremades formen part de propietaris més grans, uns 10. 

Acte seguit, els responsables de la Diputació van explicar que no hi ha diners per emprendre aquesta tasca i es va obrir un debat entre els assistents. Els treballs plantejats es van exposar com a bàsics per permetre la regeneració natural dels terrenys cremats, explicant que la pineda mediterrània té una alta capacitat de regeneració pròpia que es pot audar si es fan aquests treballs, però que en qualsevol cas es desaconsellava, en termes generals, la replantació artifical.   

Un càlcul ràpid i ens dóna que tots els treballs plantejats necessaris per a la regeneració de les 600 hectàrees cremades tindrien un cost d'uns 400.000 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada